2019 жылғы 24 шілдеде ҚР ДСМ Қоғамдық денсаулық сақтау ұлттық орталығы (ҚДСҰО) және С.Сейфуллин атындағы Қазақ агротехникалық университеті арасында Ынтымақтастық туралы меморандумға қол қойылды. Оның негізгі бағыты нанның/нан-тоқаш өнімдерінің рецептурасындағы тұз мөлшерін 1 грамға азайту болып табылады.
Іс-шараның мақсаты – жастардың денсаулығын нығайту, дұрыс тамақтану мәдениетін қалыптастыру.
Қазақстанда тұз мөлшерін азайту бойынша іс-шаралар кешені жұқпалы емес аурулардың алдын алудың тиімді шарасына айналмақ. Тұз мөлшерін азайту қан қысымын және жұқпалы емес аурулармен байланысты қауіптерді төмендетеді. ДДҰ ұсынымдарына сәйкес, азық-түліктердегі тұз мөлшерін азайтуды көп тұтынылатын өнім ретінде наннан бастаған тиімді.
Іс-шара барысында журналистерде құрамында тұз мөлшері аз нан пісірілетін С.Сейфуллин атындағы Қазақ агротехникалық университетінің Нан және нан-тоқаш өндіретін цехын көру мүмкіндігі бар.
Өткізу күні мен уақыты: 2019 жылғы 25 қыркүйек, сағат 12:00.
Өткізу орны: Нұр – Сұлтан қ., Жеңіс даңғылы 62
БАҚ өкілдері шақырылады. Журналистерді тіркеу 24 қыркүйек сағат 22:00-ге дейін жүргізіледі. Қатысу туралы ақпаратты press.ncoz.mz@gmail.com электрондық поштасына жіберу қажет, жұмыс тел.: 954151, ұялы тел: 87017020346, 87781376357.